Moja zgodba

Včasih težko najdemo nekaj skupnega ustvarjalnosti, šivanju, modi in unikatnosti. Vendar sama vedno najdem inspiracijo tam in takrat, ko najmanj pričakujem. Ljudje, družina, prijatelji, okolje in ambicije me vedno ženejo dlje, da segam po drznem, še posebej v mestu v katerem ustvarjam.

Vsak otrok ima v svojih prvih letih najljubšo igračo. Moja so bile punčkam. In ni dolgo trajalo, da sem jim sama začela šivat oblekice. Že pri šestih letih sem jim sama kreirala in ustvarjala oblačila. Tudi mami je bila šivilja, zato sem ji kaj kmalu pomagala pri šivanju kopalk. Kljub temu me ni podprla pri nadaljnjem izobraževanju v Srednji tekstilni šoli v Metliki. Tam sem dobila osnovo znanje in veščine, še več sem se pa naučila sama, saj me je vedno bolj prevzemal svet blaga in vse možnosti kreiranja z njim. Vse ideje tako niso več ostajale samo v glavi, ampak so postajale obleke. V Beti sem opravljala pripravništvo, na kar sem 11 let šivala v Kometu. Kljub službi je moja kreativnost ostala živa.

Ob delu sem šivala po željah strank in snovala ideje za lasten studio. 2012 se je ta ideja uresničila, ko sem na placu v Metliki odprla Sonia modni studio. Od takrat je studio zamenjal kar nekaj lokacij, sedaj pa sem ustaljena  Na požegu 5, kjer imam delavnico že kar 4 leta. K meni zahajajo stranke iz celega sveta, od Avstralije, Nemčije, Amerike, seveda pa tudi domače Slovenije. Predvsem šivam po naročilu, od oblek, hlač, majic, twirling in športhin dresov, do raznih popravil.

Hvala vsem, ki me tako iskreno in srčno podpirate pri mojem delu.

Vabljeni!

Vaša Sonja

Vesela sem, da so mojo zgodbo prepoznali tudi lokalni mediji. Že leta 2012 sem dala intervju v regijskem časopisu Dolenjski list z naslovom “Ljudje si še privoščijo unikate” in si lahko več o moji zgodbi preberete TUKAJ. Leta 2019 pa so prepoznali nadgradnjo mojega dela, trud in vztrajnost. Zakaj menim, da so unikatni dresi umetniško delo pa si lahko preberete TUKAJ

Imate vprašanje zame?

PIŠITE MI.

 

Pošlji povpraševanje